Hur var din semester?

Vi är tillbaka med nya poddar efter sommaruppehållet! Den senaste podden handlar om semester. Vår kollega Andris berättar om vad han gjorde när han var på semester och vi lär oss om verb i preteritum. I pdf-filen finns även en övning för att träna hörförståelse.

Pdf-filen hittar du här: Hur var din semester_ (1)

Share Button

36 Responses

 1. Nazia skriver:

  Tack för dina nya information och det är jättebra för hörförståelse för eleverna, tycker jag.
  Andris hade verkligen bra semester.

 2. Anonym skriver:

  Hej
  Hej min kära bror saknar dig mycket.Nu jag är i Europe i Sverige och en liten stad i Umeå. Vilken är mycket vackert och jag är på semester i den staden. Du vet ju jag giller kallt .Så Umeå är en kallt stad i Svreige och jag var här två veckor och det är kallt här som jag giller.jag har såg mycket i Umeå till exempal älven vilken är frysta och det såg jag första gången i livet . Sen jag hede också såg Universitet vilken är jätte stort .jag tror 35000 elvarar studera i Universitet verja år och dem kommer från olika lander . jag är nöjd med min halva semester och jag har kavar två veckor vilken jag tänkte ska komma hem och hälsa på och träffa gamla vänner .Hoppes familjen mår bra och vi ses snart kram .
  MvH

  Din bror

 3. Mussa skriver:

  svara på frågor .

  1. Hur länge var Andris ledig?

  Andris var ledig i 4 veckor.

  2. Hur många dagar var Andris i Barcelona?

  Andris var i Barcelona i 4 dagar.

  3. Vart kan Andris tänka sig att flytta i framtiden?

  Han kunde tänka sig flytta till Spanien.

  4. Hur var vädret i Lettland?

  Vädret i Lettland var som i Sverige, regnigt och molnigt.

  5. Varför ville Andris resa till Spanien?
  För att det hade varit hans dröm.

  Mussa.

 4. Mahram Ali skriver:

  Andris var ledig i 4 veckor.2 .Andris var Barcelona i fyra dagar.3 Han kunde tänka sig att flytta till Spanien.4 Vädret i Lettland var som i Sverige,regnigt och molnigt 5 för att det hade varit hans dröm.

 5. Israt Jahan Fatema skriver:

  Hej,
  Mitt semester var så bra. Vi fångade fisken och åkte till en annan badstrand. vi åkte också till Uppsala i jordgubbar.

  Tack så mycket.

 6. Aysar sami skriver:

  Jag är på semester hela tiden nu för att mitt arbete har sluta jag stannar med mina barn och går ut ibland.

 7. Aysar sami skriver:

  Hej . Jag är på semester hela tiden nu för att mitt arbete har sluta jag stannar med mina barn och går ut ibland. Tack

 8. Pingback: Onsdag 12 augusti | 2B2

 9. Pingback: Onsdagen den 12 augusti | 1B2

 10. Aysar sami skriver:

  Hej , jag är på semster hela tiden nu föratt mitt arbete har sluta. jag stannar med mina barn och går ut ibland .med corona viruset gillar jag inte att åka buss och det har blivit svårt att levaeftersomvi lever meden lön och det är där för jag inte kan gå ut mycket och hela tiden är hemma .

 11. Anonym skriver:

  Hej!

  Jag haft inte semester därför att haft jag sjuk om covid19 så det när jag blev bra hade jag själlvstandinghet studer och efterd fick jag ont I alla min kroppen och det var också jättesvårt att jag lära mig I hemna och skolan men nu är jag mycket bättre.

  Tack

 12. Habtom skriver:

  Den podden hanas på semester.Den interview en kollega som Andris.Han berättar halva semester har tagit med hans släktingar och han träffade marmor, hans mamma och bästa hans kompisar.Adris har tagit fyra veckor i mitten juli.och den andra halve semester han tagit i annat land som heter spanien.Han berättar mycket om semester och han behöver ingen semester och man kan lära mycket kunskap från Andris

 13. Qadro skriver:

  Hej!
  Jag åkte semester till Abu Dhabi i femtonde februari. Sedan gick jag till ABU DHABI. När jag var där i tre dagen. Sen jag åkte till Dubai mål.
  Jag såg många människor efter de hade monki , sedan jag frågade-
  vad som hände.De säger till mig du hörde inte COVI 19. Sen jag säger nej. Oj då. Sen jag täckte att ringa mina barn vea imo. De säger till mig,
  Mamma skulle tillbaka snåt förre din tid därför att Sverige då finns också covi 19 .Sedan jag skulle tilbakade innan en vecka så jag tänkte tråckigt semester.

Lämna ett svar


16 visitors online now
5 guests, 11 bots, 0 members