Hur var din semester?

Vi är tillbaka med nya poddar efter sommaruppehållet! Den senaste podden handlar om semester. Vår kollega Andris berättar om vad han gjorde när han var på semester och vi lär oss om verb i preteritum. I pdf-filen finns även en övning för att träna hörförståelse.

Pdf-filen hittar du här: Hur var din semester_ (1)

Share Button

20 Responses

 1. Nazia skriver:

  Tack för dina nya information och det är jättebra för hörförståelse för eleverna, tycker jag.
  Andris hade verkligen bra semester.

 2. Anonym skriver:

  Hej
  Hej min kära bror saknar dig mycket.Nu jag är i Europe i Sverige och en liten stad i Umeå. Vilken är mycket vackert och jag är på semester i den staden. Du vet ju jag giller kallt .Så Umeå är en kallt stad i Svreige och jag var här två veckor och det är kallt här som jag giller.jag har såg mycket i Umeå till exempal älven vilken är frysta och det såg jag första gången i livet . Sen jag hede också såg Universitet vilken är jätte stort .jag tror 35000 elvarar studera i Universitet verja år och dem kommer från olika lander . jag är nöjd med min halva semester och jag har kavar två veckor vilken jag tänkte ska komma hem och hälsa på och träffa gamla vänner .Hoppes familjen mår bra och vi ses snart kram .
  MvH

  Din bror

 3. Mussa skriver:

  svara på frågor .

  1. Hur länge var Andris ledig?

  Andris var ledig i 4 veckor.

  2. Hur många dagar var Andris i Barcelona?

  Andris var i Barcelona i 4 dagar.

  3. Vart kan Andris tänka sig att flytta i framtiden?

  Han kunde tänka sig flytta till Spanien.

  4. Hur var vädret i Lettland?

  Vädret i Lettland var som i Sverige, regnigt och molnigt.

  5. Varför ville Andris resa till Spanien?
  För att det hade varit hans dröm.

  Mussa.

 4. Mahram Ali skriver:

  Andris var ledig i 4 veckor.2 .Andris var Barcelona i fyra dagar.3 Han kunde tänka sig att flytta till Spanien.4 Vädret i Lettland var som i Sverige,regnigt och molnigt 5 för att det hade varit hans dröm.

Lämna ett svar


20 visitors online now
3 guests, 17 bots, 0 members