Vi firar Lucia!

Den 13:e december firar man Lucia i Sverige. Då går barn och ungdomar i luciatåg på sin förskola eller skola. Föräldrarna är ofta bjudna att titta på luciatåget, lyssna på lucia-sånger och fika.

Lyssna på Mikaela och Kerstin som pratar om hur Lucia firas hemma hos dem.

PDF-filen hittar ni här: Vi firar Lucia!

Share Button

22 Responses

 1. Pingback: Torsdag 12 december | SFI B FM

 2. Pingback: Träna extra om du vill! | 2B2

 3. Pingback: Lektion torsdag den 10/12 | Välkommen till 3c3:s blogg!

 4. Abdalla skriver:

  Lucia är en högtid som firas den 13 december, samt namnet på högtidens huvudperson. I Sverige markerar Lucia tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Den svenska Lucian är en blandning av både förkristna och kristna figurer och denna tradition har spridit sig till andra nordiska länder, och i viss mån också utanför Norden.

 5. Pingback: Lektion fredag den 11 december | Sfi 2C6

 6. Pingback: Lektion fredag den 11 december | 2C4

 7. Bareaa Alhtitani skriver:

  Lucia är inte svenska.Hon kom med sin far till Sverige 13:e december.
  Lucia lyser upp mörkret i Sverige.Lucia är en av de hetaste festerna i Sverige

 8. Pingback: Måndag 13 december | 2C4

 9. Miysaa kirawan skriver:

  Luciadagen är alltid den 13 december,.Luciafirandet är mycket förknippat med sång och musik. På många skolor och förskolor går man luciatåg med lucior, tärnor, tomtenissar, pepparkaksgubbar och stjärngossar

 10. Miysaa kirawan skriver:

  Luciadagen är alltid den 13 december, men om dagen infaller på en lördag eller söndag brukar skolor ofta fira lucia på vardagen före. Luciafirandet är mycket förknippat med sång och musik. På många skolor och förskolor går man luciatåg med lucior, tärnor, tomtenissar, pepparkaksgubbar och stjärngossar

 11. Samhar mesfin skriver:

  Luciadagen är alltid den 13 december luciafirandet är mycket förknippat med sång och musik.I Sverige markerar lucia tillsammans med advent inledningen på julfirandet.På många skolor och förskolor går man luciatåg med lucior,tärnor,tomtenissar,pepparkaksgubbar och stjärngossar.

Lämna ett svar


10 visitors online now
3 guests, 7 bots, 0 members