Kategorier
Storlek M

Vi firar Lucia!

Den 13:e december firar man Lucia i Sverige. Då går barn och ungdomar i luciatåg på sin förskola eller skola. Föräldrarna är ofta bjudna att titta på luciatåget, lyssna på lucia-sånger och fika.

Lyssna på Mikaela och Kerstin som pratar om hur Lucia firas hemma hos dem.

PDF-filen hittar ni här: Vi firar Lucia!

Share Button

28 svar på ”Vi firar Lucia!”

Lucia är en högtid som firas den 13 december, samt namnet på högtidens huvudperson. I Sverige markerar Lucia tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Den svenska Lucian är en blandning av både förkristna och kristna figurer och denna tradition har spridit sig till andra nordiska länder, och i viss mån också utanför Norden.

Lucia är inte svenska.Hon kom med sin far till Sverige 13:e december.
Lucia lyser upp mörkret i Sverige.Lucia är en av de hetaste festerna i Sverige

Luciadagen är alltid den 13 december,.Luciafirandet är mycket förknippat med sång och musik. På många skolor och förskolor går man luciatåg med lucior, tärnor, tomtenissar, pepparkaksgubbar och stjärngossar

Luciadagen är alltid den 13 december, men om dagen infaller på en lördag eller söndag brukar skolor ofta fira lucia på vardagen före. Luciafirandet är mycket förknippat med sång och musik. På många skolor och förskolor går man luciatåg med lucior, tärnor, tomtenissar, pepparkaksgubbar och stjärngossar

Luciadagen är alltid den 13 december luciafirandet är mycket förknippat med sång och musik.I Sverige markerar lucia tillsammans med advent inledningen på julfirandet.På många skolor och förskolor går man luciatåg med lucior,tärnor,tomtenissar,pepparkaksgubbar och stjärngossar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 visitors online now
14 guests, 5 bots, 0 members