Kategorier
Storlek S

Mitt område

I dagens podd lyssnar vi på tre personer som berättar om sitt område. Du får lära dig många bra fraser!
I PDF-filen skriver vi om huvudsatsens ordföljd.

PDF-filen hittar ni här:
S46 Mitt område

Share Button

53 svar på ”Mitt område”

Hej
jag hade lyssnade om 4 gånger,De bor närheten naturen , restaurangen,centrum,skolan,och närheten lekplast.

ฉันเข้าใจภาษาสวีเดนดีขึ้น Jag har förstår mycket bra.

Jag bor för närvarande i Dubai på grund av karantän över hela världen. Jag bor i ett radhus och det ligger i ett lugnt område. Det är många barnfamiljer som bor i det här området och det är väldigt barnvänligt. Vi har en park där du kan promenera ock cykla. Också har vi två simbassänger för vuxna och samma för barnen och två gym. Vi har mataffären och apotek. I framtiden kommer de att bygga ett mycket stort. Jag gillar mitt område.
Hälsningar
Lola

Jag lysnnade på Sfi podd det var jätte bra .De bor nära till stan och mycke nöjd de bor i sin lägenheten .De sa att vi kan prenomenera eller ta bussen det tar bara 20 minuter. I stan finns det stora matt äffarn ,lekaparken med barn ,förskolor och finns där fin natur.

Ordföljd är viktigt, jätteviktigt.
En huvudsats är en sats som kan stå ensam. Den kan börja med vad som helst, men på plats nummer två måste vi ha ett verb i presens (nutid) eller preteritum (dåtid).
Exempel på huvudsatser med ett verb i presens:
Maria bor i Stockholm.
I Stockholm bor Maria.
Maria bor i Stockholm nu.
Nu bor Maria i Stockholm.
Du börjar huvudsatsen med TEMA, till exempel TID:
Nu bor Maria i Stockholm. Förut bodde hon i Bagdad.
och – men – för – så kan binda ihop två huvudsatser:
Nu bor Maria i Stockholm, men förut bodde hon i Bagdad.

Du behöver inte förstå vad ”rak ordföljd” och ”omvänd ordföljd” betyder. Det är viktigt att förstå att du börjar en huvudsats med det som passar bäst och nummer 2 = verb i presens eller preteritum.

Jag bor i Arlöv och jag bor nära Burlöv center och
tågstationen.Det finns också skogen nära mig.Jag har två barn och mina barn tycker om att gå ut och leka .det är jättefint området som det finns ett hav och Coop också nära oss.Vi behöver inte gå långt för en resa eftersom vi har alla de vackra platserna och mina barn tycker om det.Det finns också en liten flod och har många fisken,som jag tycker om att fiska här.Det finns en vacker strand med alla möjliga vackra fåglar och det finns grillplatser nära stranden.På 24 minuter så är jag inne i stan. Mycket kortare tid tar det att komma ut i naturen.Dagiset ligger 50 meter från mig.som man säger på svenska, ett stenkast bort.Jag bor i en jättefin lägenhet som ligger väldigt nära dagis och skolan för barn.Jag har stor lägenhet som är 85 meter .En sak som jag inte gillar är tågljud men bara på sommar hör vi för att vi vara öppen fönster.
Det ligger i ett lugnt område.
Det är väldigt barnvänligt. och barn gillar lägenhet och området.

Jag bor i Redbergsplatsen I Goteborg.
Jag bor I en liten lägenheten i fåsta våningen. Jag gillar mitt området som det är mycket lugnt ock mina grannar är mest svensk ock snälla. Det finns många matbutiker,affärer,restauranger ock många andra butiker. Området som Jag bor det är nära vårdcentral. Jag kan promenera till vårdcentral. Det finns nära området apoteket och skor affära. Imitt området är nära buss och spårvägen hållplats. Det finns en kyrka också och det tar 10 minuter promenera till kyrkan. Det finns en secondhand i området som jag bor. Det finns en förskolan i mitt området. Också finns äldreboende. Jag är nöjda i mitt området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 visitors online now
7 guests, 6 bots, 0 members