Bo på landet eller i stan?

Vi tycker alla olika, vissa gillar det intensiva livet i stan andra tycker mer om den lugna atmosfären på landet. Var det är bäst att bo diskuterar vi i den här podden.

 

PDF-filen hittar ni här:

landetkontrastan

Bilderna i PDF:en kommer från flickr.com

Share Button

65 Responses

 1. Anonym says:

  Jag tycker att bo istan. För att det allting gör i stan flera affärer flera restaurang det finns många folk många clubar högdjud.
  Ibland är man stress ibland är man aktiv.

  jämföra med i stan eller i landet. Om man bor på landet det är lungt
  ren luft fint atmosfär fin naturligt. Om du har fritid kan du gå ut till skogen och promenera. Om man bor i landet det finns inte stress

  • Noorya Faizi says:

   Jag tycker att bo i landet för att allting nära behöver inte åka buss.

   Om man bo i stan det finns mycket stress.

 2. Mohamed Ali Ahmed says:

  Jag tycker att bo istan. För att det allting gör i stan flera affärer flera restaurang det finns många folk många clubar högdjud.
  Ibland är man stress ibland är man aktiv.

  jämföra med i stan eller i landet. Om man bor på landet det är lungt
  ren luft fint atmosfär fin naturligt. Om du har fritid kan du gå ut till skogen och promenera. Om man bor i landet det finns inte stress

  • Radoslaw says:

   jag tycker om bo på landet eftersom det är lugn och friskt. Jag känner mig säker här och mindre stress om istan som man kan bo i tyst man kan läsa en bok med naturen och samtidigt titta på fina blommor fina skogar man kan bo med en gård med djur man kan fiska

  • Noorya Faizi says:

   Jag bor på landet och jag är nöjd för att jobbet,dagis,skolan och affären

   nära hus mej.Det är svårt att hitta jobb om man bor på landet.

   I stan det finns mycket jobb och i stan allting är dyr,när men hå ut måste åka bil eller buss.

 3. Nabatanzi Rose says:

  jag tänka att det är bra for någon att bo på landet eftersom det är friskt och lugnt. man kan for en bättre riktigt känsla . till exempel, man kan ta en lugn promenad i skogen. och det kan blir roligt att bo på landet eftersom det ar billigare att köpa bostad.Det finns också fördelar att bo i en stad.for att, det finns mer miljoheter i stan till exempel, det blir lättare att man få jobb och hittar ny manniskör på stand.

  • Noorya Faizi says:

   När man bor på landet och lugnt,finns mycket skogen men kan promenera i skogen.Ilandet nästan alla känner varandra och inte så mycket bråttom.

  • Zeynel says:

   Jag tycker att bo i stand för att där finns olika affärer, kaffe, och massor
   människor där kan man träffa flera kompisar vi kan parata,äta,och dricka tillsammans.Samtidig om man vill köpa några saker det är möjlig att hitta som man vill. Men man vill bo i på landet ibland för att det är lungt, och fin natur, utan stress.

   • Noorya Faizi says:

    Jag vill inte bor i stad för att det finns mycket affärer och det går inte spara pengar det svårt få mej.Om jag tänk på familjen så dem har barn

    det svårt får att dem vet inte hur många kompisar dem har eller hennes föräldrar känner inte dem är bra eller inte bra.

 4. shindar says:

  jag tycker att man bo i landet det är intressant efter som man kan bo i tyst man kan läsa en bok med naturen och samtidigt titta på fina blommor fina skogar man kan bo med en gård med djur man kan fiska jag tycker om landet mer än stor stad. nackdelar i landet det finns inte mängd tjänster. bland annat när min bil har ett problem jag måste åka till stan när jag vill köpa billiga saker jag måste åka till stan. i stan man kan samla mer pengar om man är en affär man

 5. derar says:

  Jag tycker att det finns några fördelar och nackdelar, för det första fördelar är att mer jobb och utbuildningar , mer äffarer och resturanger .För det ändra är att det är mer intressard att bor i stan ,kan du träffa med några personer .Men det finns också några nackdelar som t.ex stress och lite nature

 6. Mona Abdulla says:

  Det finns flera fördelar och nackdelar i både stanen och landet . Fördelarna på staden t.x det finns många resturanger,affärer och clubar ,det finns också flera möjligheter att man få jobb dessutom man kan göra över allt nästan varje kvällen på staden och det är rolig,men det finns nackdelar på staden t.x trafiken medför buller och avgaser,och manibland bli stressad och jobbig eftersom det finns många folk. På landet det finns mindre annonym ibland det är brå när man går på gatan och alla säger till en hej men ibland är tråkig när man vill inte att alla veta vad ska göra på fritid t.x.Det finns rent luft ,sjöar ,myket natur och man kan ta promenad på skogen eller cykla och det är roligt .Men ofta det finns inte sjukhus,högskolar,kommuner i landet och det är jobbig .

 7. Hazaar says:

  jag tycker om att bo i en Stan för att det finns flera affärer och restaurang och det finns många jobb,

 8. Anonym says:

  Jag bor i en liten stan. Det finns affärer, restaurang, teater, ishall, badet och så vidare. Det finns ett hav nära, en skog nära. En liten stan lika stor stad men mindre stress, lika landet men nära alla som man vill göra.

  • Daniel says:

   Jag håller med dig, men du utvecklar dig inte om du bor i land. flera anledningen gör mig att jag ska tycka om stan. exempelvis, utbildningar! det finns mer och bättre utbildningar i stan och det finns mer möjlighet att gå på bättre skola om man bor i stan. finns människor från olika kultur, ja man kan säga att man lära sig av dem som man umgås med. Typ mat, kläder, språk och lite mer. Jag vet att i land är det tyst och skönt, man njuter av naturen men allt det kan man göra på semester oavsett utomlands eller i Sverige.
   Jag skulle trivs bra om jag bor i land men absolut trivs bäst i stan!.
   Hälsningar Daniel

 9. Cem Dogan says:

  Jag tycker om att i stan.Det finns många restaurang, mataffären,mindre tarfik mindre stress.Det går bra för mig och min familjen.Jämfora med i stan det finns inte många aktiverad.

 10. Sam says:

  Jag tycker att bo på landet är bättre. Det är lugnt, det finns frisk luft, det är lätt att köra min bil för att det är lite trafik. På landet kan jag köpa ett hus det är inte så dyrt. Nackdel med landet är att det inte finns många jobb. Men jag ska kämpa och hitta ett jobb på landet!

 11. Anonym says:

  Jag tycker att på stan.det finns många restaurang,mataffären,ock klubbar. också min familjs bor i stan.

 12. Anonym says:

  Jag tycker att bo på stan är bättre. Det finns mer av allt . Det finns många jobb och många affärer

 13. Malak says:

  Jag tycker om bor i stan för att det finns många jobb,utbildningar, och puls.Men när min familj bor i stan eller i landet jag tycker om bor nära de.

 14. Anonym says:

  Jag tycker att bo på i stan .Det finns många trafik .det finns många restaurang.Det finns sjukhus.Det finns mataffären. Det finns göra mycket.

 15. wafaa says:

  Jag tycķer om jag bor i hauvudstad det finns mång mäniskor och restaurang och mång skolan och bio

 16. Anonym says:

  Jag tycker att bo på landet. details Finns många restaurang, frisk luft.Men Jag ska kämpa och hitta ett jobb på landet.

 17. majd okla says:

  Jag tycker att bo i staden,för att det finns många resturanger,affärer och clubar ,det finns också flera möjligheter att man få jobb dessutom man kan göra över allt nästan varje kvällen på staden och det är rolig,men det finns nackdelar på staden t.x trafiken medför buller och avgaser,och manibland bli stressad och jobbig eftersom det finns många folk.

 18. Pingback: Sfipodd | sfi2c2

 19. noor says:

  jag gillar att bo i stan.det finns mycket och göre .det finns bra kommnikationer.men fördelar att bo på landet .det är lungt och fint.

 20. Ihab says:

  Jag tycker om att bor på landet men egentligen ett land som finns nära en storstad därför att det är lugnt och skönt på landet och det blir bättre om det ligger nära en stort stan då man kan cykla eller åka bil och handla eller gör vad man vill bland annat man kan resa lätt utan för landet eftersom stora städer ofta finnas flygplats där.

 21. Hani says:

  Jag giller att bo i stan,för att jag var bodde i stan. Det finns många saker och allt din behövde ,tell ex ” siukhuset- högskola-affärer- transport-flygplats-tåg-bio- teater- clubar- resturanger-och hitta ett jobb”
  Ladeten gör dig trött.

 22. Anonym says:

  Jag tycker både staden och landet har sina fördelar och nackdelar. Det beror på vad man intresserad av. I stan det finns mycket att göra, finns många affär ,clubbar samt finns flera möjligheter att få jobba på olika stället med kortare avstånd. Alltså man kan hitta på saker varje dag. Vilket man kan inte göra det när man bo på landet.
  Det finns också fördelar att bo på landet. Man får lugnare liv, man kan ta en lugn promenad genom skogen utan avgaser och buller medför trafiken. Vid åldern det är bättre att bo på landet att få lite lugna atmosfären.
  Jag tycker att det är bäst att bo i förorten.

 23. Inna says:

  Jag tycker att det är bättre att bo i staden. Det finns många affärer, barer, resturanger, sjukhuset och många andra intressanta saker i staden . Men att bo på landet också bra, för det finns alltid ren och frisk luft, natur, många djur, mindre stress. När det finns små barn det bättre att bo på landet. Barn kan alltid gå ut och leka. Man kan promenera i skogen .

 24. Hassan says:

  Många flera nackdelar och fördelar i både staden och landet. Fördelarna på landet det är rolig att man kan fiskar, cyklar, promenera i skogen. på landet finns mycket natur, mycket sjöar det finns djur också. Där finns mindre anonym ibland det är bra när man gå på gatan och alla säger till dig hej. Men ibland det är tråkig när man vill inte alla veta vad ska göra i fritid. I stan fördelarna att det finns restauranger,affären. många massor det finns också flera möjligheter att man få jobb dessutom kan man göra många andra saker. Där kan man träffa nya kompisar. Men i stan finns också nackdelar,trafiken medför buller och avgaser,Man ibland blir stressad eftersom det finns många folk, Så jag tycker att man bo på landet men nära till stan det är bäst eftersom kan man cykla eller åka till stan och träffa, jobba, äta, sen ta det lugnet som han bor på landet

 25. Anonym says:

  Jag tycker att det är bättre att bo i stan för att man kan få alla som besöker.Jag bor i landet men jag känner mig alltid ensamhet och det finns ingen cafeteria eller restaurang man kan träffa på. Så att det är stor nackdelar att bo i landet.

 26. Jag växte upp på landet ,eller ja, närmsta stan var par mil bort men det var jobbigt att alltid behöva lita på föräldrarna att dom skjutsade till kompisar osv och det enda jag ville var att bo i ett vanligt jäkta villaområde där man sprang mellan busen till och från stan , folk pallade sällan ta sig ut till mig och skulle man ut på kvällen var man tvungen att ta bussen som gick en gång i timmen på natten …. nu när har egen familj bor vi villaområde, thank god!

 27. Anonym says:

  Jag tycķer om jag bor i hauvudstad det finns mång mäniskor och restaurang och mång skolan och bio.
  Det finns många affärer, barer, resturanger, sjukhuset och många andra intressanta saker i hauvudstad . Men att bo på landet också bra, för det finns alltid ren och frisk luft, natur, många djur, mindre stress.
  Fördelarna på landet det är rolig att man kan fiskar, cyklar, promenera i skogen. på landet finns mycket natur, mycket sjöar det finns djur också.
  Men ibland det är tråkig när man vill inte alla veta vad ska göra i fritid.

 28. martin says:

  Jag tycker att det är bättre att bo på landet. Det är lugnt och fridfullt. Du kan gå i skogen och lyssna på fåglar.
  Det finns inte så många människor och det finns många gröna träd.

 29. Kamilla says:

  Vilken fråga . Kan prata , diskutera , … Kan också testa själv.
  Beror på vad vi behov och tycker om . Jag är föd i stor staden men nu bor på landet. Jag är glad. Önskas samma till er . Med vänlig hälsning svampplockare.

 30. Sebastian says:

  jag tycker att det är bästa bor i mindre stan.Det finns affärer,resturanger och skolan.Men det finns också frisk luft,mindre stress.Brå exempel är Örkelljunga :-)))

 31. Lalise says:

  Jag tycker att bo i stan är bra därför det finns många olika saker liksom
  skolor, restauranger, affärer, bio, sjukhus och extra. Jag är nöjd att bo i stan.

 32. Abdelhalim Hamid says:

  Jag tycker att bo i stan det bra eftersom det är finns många olika sakar skolan,restauranger,affärer, bio, Sjukhus osv.

 33. Shafinah suliman says:

  Jag tycker att bo i stan eftersom det är bra och det finns allt man behöver som skolor, affärer,restauranger,sjukhuset och man kan göra många saker.man kan träffar många kompiser och det finns allt i staden.men ibland det är stress och högljud.

 34. Miyir Q. Bedel says:

  Enligt min personliga vägledning finns det flera fördelar och nackdelar i både staden och landet.
  Fördelarna med staden, det finns många restauranger och affärer.
  det finns också flera möjligheter till arbete och du kan göra allt nästan varje natt i staden och det är roligt men det finns nackdelar för staden eftersom trafik orsakar buller och avgasutsläpp och manibland blir stressade och tuffa eftersom det finns många människor.
  På landsbygden är det mindre annonymt ibland är det bråttom när man går på gatan och alla säger hej men ibland är det tråkigt när man inte vill att alla ska veta vad man ska göra på fritiden.
  Det finns ren luft, sjöar, mjuknat natur och du kan ta en promenad på skogen eller cykla och det är roligt men ofta finns det inga sjukhus, högskolor, kommuner i landet och det är svårt.

 35. Razan Alhusssain says:

  Jag tycker om bo i landet.
  Jämföra om man bor i landet det är lugnt,ren luft och fin naturligt.
  När man bor i landet är intressant efter som man kan sitta bredvid sjön och läsa en bok med naturen.
  Om man bo i landet det finns inte stress.

 36. Ahmed Berkele says:

  jag tycker om bo i landet eftersom det är bra och det finns allt om man behöver förfärar och restaurang sjukhus universitet du hitta i stan och man kan göra manga aktivitet, man kan träffa manga folk och det är mycket bra att man bo på staden ibland lite stress
  man om bor i landet det är fint frisk luft och om du vill du kan gå skogen och prenumerera

 37. Anonym says:

  Jag tycker om att bo i stan eftersom det finns mycket transporter på regelbunden basis och allt ligger nära skolan, sjukhuset och butikerna

 38. Daniel Arsouzi says:

  Jag tycker att bo i landet bättre än att bo i staten eftersom det finns så mycket affärer och det finns också chanser och möjligheter för att hitta jobb.

 39. Anonym says:

  Stan eller land ingen av de..! Stan är för stressigt, för högtljud och det som jag tror mest att man hinner aldrig i tid nånstans om man bor i stan. Att leva med små barn där skulle jag inte göra för barn behöver plats att leka och på stan så har man inte så mycket plats, man känner sig inte säker att gå ute med små barn.
  Inte i landet heller.

  Jag tycker om att bo utanför stan. Så man kan åka bil vart och när man vill. Det är bättre för båda barnen och vuxna.

 40. Fardowsa says:

  Jag tycker att bo i stan för att det finns sjukvårdar och affärer där du kan handla mat och annat. Men ibland är det stressad att bo i stan för att på kvällerna är det högljud och ibland så skriker folk utan för.

  Men att bo på landet så finns det ingen som kan störa dig när du lever i naturen och med andra ord så kan det vara tråkigt att bo på landet då har man inte många vänner.

 41. Ahmed younus says:

  Jag tycker att bo i staden for att det finns många människor och det finns sjukvård och du kan köpa som du vill värja tid men det finns nackdelar om man vill sova eller vill bo skogen, idag bor jag i staden och jag är trivs 😍 tack för tid

 42. Massome mehdizade says:

  Jag tycker om att bo i stan för att i staden mer möjligheten att träffa nya människor , men på landet finns inte det människor .

 43. Omar Hussain says:

  I båda fallen finns det fördelar och nackdelar som jag tycker. På landet är det lugnt och ro. Där finns det inget bullret och trängseln. Men alla människor har inte körkort och på vintern kommer bussen alltid för sent. I stan är livet enklare därför att alla affärer finns i stan och alla aktiviteter händer i stan. Här i stan tycker jag om att bo mer än på landet som allt behöver nära mig.

 44. Anonym says:

  Båda är bra för att ibland kan bo i stan ,det finns möjliga saker i stan som jobba eller massor skolan , jag tror att alla vill bor i stan .
  Om ibland behöver bo på landet det skönt lång o ro ,

 45. Massome says:

  Jag tycker om att bo i stan för att det finn möjliga saker som behöver , som sjukhuset ,skolan, det viktiga är massor jobba , jag gillar mycket träffa nya människor , min bästa favorit är promenad omkring Södermalm .
  Det är svårt att bo på landet eftersom det mycket tyst jag hatar så här .

Kommentera


35 visitors online now
13 guests, 22 bots, 0 members