Sjukanmäla barn

Har du barn som går i förskolan eller skolan? Vad gör du när ditt barn blir sjukt? Tar hand om barnet och går till vårdcentralen så klart. Men om barnet måste stanna hemma är det viktigt att du sjukanmäler ditt barn.

I dagens podd pratar Joanna och Sophia om hur man gör när man sjukanmäler sitt barn.

Oftast ringer man till förskolan eller skolan och talar om för läraren att barnet är sjukt och hur länge barnet kommer att stanna hemma. Ibland har skolan telefonsvarare och då lämnar man ett meddelande. Glöm inte att säga vad barnet heter och barnets personnummer.

Sophia berättar att hon en gång glömde att sjukanmäla sin son. De blev så klart mycket oroliga på skolan eftersom de inte visste varför pojken inte kom till skolan.

För dig som arbetar och måste stanna hemma med barnet finns det information om VAB (Vård av barn) på Försäkringskassans hemsida. Du har alltså rätt att få betalt för de dagar du är hemma med ditt sjuka barn. Läs mer här.

Lektionens material finns här: M09 Sjukanmälan

Share Button

4 Responses

 1. Pingback: Sjukanmäla barn – Johannas sfi

 2. Maja says:

  Ni är bästa.Tack så mycket.Jag kommer att göra provtest för att sluta 3D på sfi skolan på måndag och nu läser jag era sfipood.;)

 3. Viveka says:

  Hej San!
  Min dotter är sjuk ,hon är förkyld. Men hon kan inte komma till skolan på en vecker och barnet måste stanna hemma är det viktigt för att hon har feber. Vi vill gå till vårdcentral och får jag vill medicin. Tack
  Mvh Sara

Lämna ett svar


28 visitors online now
14 guests, 14 bots, 0 members