Kategorier
Storlek L

Åka bil eller kommunalt?

Åker du kommunalt eller egen bil till skolan eller jobbet? I dagens podd diskuterar Anika och Susanne vad de tycker är ett bättre alternativ och varför. Vi ger exempel på fraser som är bra att använda när man diskuterar och argumenterar.

Gör gärna en tankekarta för att organisera dina argument innan du diskuterar. Du kan använda något av följande program:

www.bubbl.us

www.mindmeister.com

 

Dagens podd som pdf hittar ni här: L35bilellerkommunalt.docx

Share Button

44 svar på ”Åka bil eller kommunalt?”

Hej!

Jag anser att åka kommunalt är mycket bättre än använder bil. Eftersom utsläppet blir lättare när man kan använda kollektiva transportmedel,alltså det är miljövanliga.

Jag vill säga att jag håller med den åsikten som stöder att åka kommunalt.

tack

Jag håller med om att det är bättre att åka kommunalt för miljön. Det blir mindre utsläpp.

jag håller inte med dig jag kör bilen till och från kursen i Örebro varje dag och det tar 40 minuter av min tid. om jag åker kommunalt till och från kursen tar det tre timmer varje dag.

Ja ibland kan man fundera över tid och om man tycker att det är värt att ta t.e.x.bussen och komma hem mycket senare. Ibland är kommunikationen så dålig så det inte fungerar.

Hej!

jag håller inte med dig jag kör bilen till och från kursen i Örebro varje dag och det tar 40 minuter av min tid. om jag åker kommunalt till och från kursen tar det tre timmer varje dag.

Mvh

Hrjsan!

Jag anser att åka kollektivt transport är bäst när man vill åka till stan darför att finnas där bristande på P-platsen.

Jag håller med dig när man kör sin bil är bekvämare.

MVH

Hejsan!
Ja att hitta parkeringsplatser är riktigt svårt i centrum och tar mycket tid att leta efter. Jag håller med dig om att det är bättre att åka kollektivt i stan.

Hej!

Det är bättre när man åka sin bil och när hen vill,tror jag.

Att åka bilen till jobbet är fortare och lättare, men om man har tid och vill inte köpa många saker kan man använda bussen.

MVH

Hej!
Hur tänker du med miljön då? Förstår bekvämligheten att man bestämmer själv. Vad tror du om elbil?

Att man åker buss eller sin bil beror det på vad man jobbar och var man vill resa. För mig föredrar jag bussen när jag åker till mitt jobb och bilen när jag vill resa till andra stad.

Att man åker buss eller sin bil beror det på vad man jobbar och var man vill resa. För mig föredrar jag bussen när jag åker till mitt jobb och bilen när jag vill resa till andra stad.

Hej!
Håller med om att det är bra att åka kollektivt till och från jobbet. Det känns enklare att bara åka och stiga av och göra annat på t.e.x bussen. Kanske passa på att ”ta en tupplur” eller reflektera över dagen ”lite egen tid”.

Hej!

Jag tror att det är bättre att man åka bil därför att det är lättare och minskar stress också, det behöver bara att titta på klockan och åka bussen, då behöver man inte tänka på parkering plats eller när man ska betala bot.

Bara åka buss, ta en tupplur och vara leende med stressfri.

Hakem

Hej!
Jag håller med om att åka buss är jättebra och enkelt. Tid till eftertanke är mycket positivt och man får verkligen ta till sig alla sådana tillfällen.

Hålla där!

Båda är nödvändiga, alltså att åka med egen bil och att åka med bus eller tåg. Men jag tror att användning av egen bil är bättre för att slippa vänttider i fall man vill åka med kommunalt.

Hällsningar

Hej!
Båda behövs absolut! Jag tycker att man kunde bygga ut den kollektivatrafiken så att den passade bättre för fler.

Hej!

Jag anser att åka buss det är bättre än att åka bil. Det är svårt att parkerar bilen och man får inte röralse.

jag tycker att man kan få tid på bussen att läsa bok eller gör andra saker.

på sista ord man åker buss eller bil det beroende av person och sin förhållande.

MVH

Hej!
Håller med om det där med rörelse. Bra att gå till och från hållplatser.
Det är skönt att känna sig fri på stan.
Ibland behövs bilen och precis som du säger det är beroende på situation och person.

Jag tycker att åka bil bättre än buss om du har en bra ekonom.På bussen kan man inte bestämma sig men man kan bestämma sig i bilen.

hej
I alla fall används kollektivtrafiken bättre än bilen av flera anledningar.
För det första kan man spara på miljön. Bussar släpper ut avgaser, men de negativa miljöeffekterna fördelas mellan alla personer som åker med bussen. I varje bil sitter ofta en person på väg till jobbet medan i medeltal 20 personer sitter i bussen.
För det andra behöver de inte vara aktiva i trafiken utan kan läsa eller vila. När jag åker till skolan pendlar jag cirka två timmar dagligen och jag har mycket tid för att läsa och lyssna på Sfipodd.
För det tredje sparar du pengar. När man använder en bil måste man betala för bensin, parkeringsavgift och andra saker.
Å andra sidan tycker många att bilen är snabbare än kollektivtrafiken. Men jag håller inte med dem, eftersom du slipper stå i bilköer, särskilt under rusningstider är kollektivtrafiken ofta snabbare än bilen och kollektivtrafiken har i många fall har en egen fil. Dessutom behöver jag inte fundera på parkeringsplats som tar tid.
Sharokh

Jag tror att det är nödvän för varje familj att ha en bil men om vill bara använder vår person bil för nöd situationer och stress och normalt arbete kan vi använda bussar och tåg för att minska för i städerna.

Jag håller med Susanne om det är bättre att åka kommunalt till jobbet. Jag tycker att man kan gå och handla i många affär efter jobbet och har inga problem med parkera bilen.

Jag håller med den personen som säger att det är bättre att åka kommunalt till jobbet. Jag tycker att man kan gå och handla i många affär efter jobbet och har inga problem med parkera bilen.

Hej!

Jag tycker om åka med buss. Därför att jag kan sitta och läsa bok och använda min mobilen också lyssena på music.

Jag håller med den personen som säger att det är bättre att åka kommunalt till jobbet. Jag tycker att man kan gå och handla i många affär efter jobbet och har inga problem med parkera bilen.

Jag bor nära tunnelbana och jag väntar inte så länge. Jag har bara femton minuter till jobbet. Jag tycker att om att bo nära tunnelbanan eller busshållplats, det är bättre att åka kommunalt.

Jag tycker bäst om att åka bil. Det tar dig snabbast till destinationen. Du kan lyssna på din egen musik i bilen utan att störa andra och du behöver inte oroa dig nu när det finns pandemi ute i samhället.

Jag tycker att det är bra att åka buss istället av att köra bil för miljön och för att undvika komma försent till skolan efter jobbet. Tack

Hej!
Jag håller inte med om att åka bil till jobbet.
Att åka kommunalt till jobbet är det passar till miljön och minskar utsläppen av gaser som är skadliga för miljön.
På andra sida kan man vinna tid att läsa böker när man åker kommunalt till jobbet.
Till sist är det bättre att åka kommunalt till jobbet än bil eftersom man kan träffa människor i bussen eller i tåget.Man blir mer social med andra.

Jag anser att åka buss det bättre än att åka bil. Man Kan lyssna musik eller läsa bok åka eget bil
det är svårt att parkera och man får inte rörelse eller ta böter när man parkera fel

Min åsikt
Åka kollektivt kommunalt det är bra för miljö och ikonomi

Tack så mycket

Hashem

De SFI två personal sita har dagen handla om diskutera och Anka och Susanne va är bättre åka bil eller buss kommunalt till jobbet nu lyssna vad lära diskutera jobbet på morse

Hej
Jag hålla med att åka bil varje dag till jobbet för att jag jobba utanför lidköping jag behöver mycket tid om jag vill åka på bussen .

Hej
Jag hålla med att åka bil varje dag till jobbet för att jag jobba utanför lidköping jag behöver mycket tid om jag vill åka på bussen .

Jag hålla med att sickla eller åka bus därför att jag har inte bil.
Jag sicklade varje dag till skolan och till jobbet.
Nu jag studerar ändå brukar jag att sickla till skolan.

Jag går till skolan eftersom jag bor i en liten stad så jag behöver inte att åka bil eller buss. Men jag håller med att man åka kommunalt. Det är bättre om miljon att åka kommunalt. Men å andra sidan det finns människor som bor utanför stad och det finns inte bussar i den tiden som man behöver att anväda dem.
Så jag håller med både två åsikter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 visitors online now
5 guests, 3 bots, 0 members