En resa

I dagens podd berättar Jenny om sin resa till Vemdalen. Vad kan man skriva eller prata om när man ska berätta om en resa? Lyssna på våra tips!

 

Podden som PDF hittar du här: S31Enresa

 

Share Button

39 Responses

 1. Anonym skriver:

  Hon åkte bil till stockholm förra Månaden.
  Det ligger ganska nära Uppsala.
  Hon åkte min med vän.vi drack kaffe hemma.

 2. Abuelgasim skriver:

  Jag heter Abuelgasim Mohamed Adam .Jag reste till Stockholm i sommar . Jag tittade på Fotboll . Jag promenerade på många plater i stads Stockholm .JAG drack kaffe . Jag hoppas att vi ses snart Hälsningar .Abuelgasim

 3. cyiza olivier skriver:

  jag åkte flygplane till sverige det var 20 augustin 2016.
  jag flög med min mamma och 5 syskon .
  nu studera jag sfi på lernia med min mamma .

 4. Anonym skriver:

  Jag heter mohamed araale. bor i uppsala nu. förra veckan jag åkte till stockholm med min vän heter mohamed. vi drack kaffe öckså vi åt kabab. och hela dagen åkte vi tunnelbanan i runt hela i stockholm. och sen åkte vi tåg tillbaka hem till uppsala.

  borta bra men hemma bästa.

  • Anonym skriver:

   Hej jag heter Fatuma Hassan.jag bor i Skövde. Förra vecka vi åkte tåg till Göteborg.Jag och min man med våra fem. Det var jättekul vi åkte tonernan i stan.Göteborg är jättefin stad en dag vi var hos min vän.Nästa dag åkte hem igen

 5. Pingback: En resa, hörförståelse | sfi2c2

 6. Pingback: Sommarläxa v. 31 | 2B2

 7. Pingback: Läxa 6 | Välkommen till 2B4

 8. Anonym skriver:

  Hej jag heter sherin .jag bor i sandviken. Forra vecka vi åkte till Stockholm med min familj. vi drack kaffe tipaka jag hem.tak larare Mare☺

 9. Anonym skriver:

  Föra veckan reste jag och mina vänner till fällen och det var jätte härlig väder och vi tog me oss tält så man kan sova på den och vi gick mycket på våra feet det är verkligen bra resa.

 10. Anonym skriver:

  Hej
  Förra veckan reste jag och min vän till Haparanda det ligger i norra Sverige och ligger ganska nära Finland. Det var så roligt därför att vi känner otroligt bra.
  Första dagen vandrade vi skogen och promenerade bredvid älv som heter kalix älv.sedan satt vi på kaffet och drack kaffe och lesnade på klassisk musik så vi kändes oss avkoppling.Det var spännande dag trots att vi kändes trötta så vi åkte tillbaka till hotellet och åt mat det var smak väldigt gott.
  Å andra dagen vaknade vi tedigt ock åt frukost .
  Vädret var hemskt så vi inte kunde gå ut .
  Efter 3_4 timmer bliv vädret jättebra.så cycklade till teatern och såg pjäs och prata om dessa skådespelarna. Tiden går snabbt så vi inte kunde stann kvar mer där.
  Vi bestämde att vi åka tillbaka till lund. Jag tyckte att den här resan var kanon spännande.
  Jag skulle berätta till alla kompisar om den här resan

 11. Pingback: Sommarläxa 6 | sfi2b3

 12. Pingback: Sommarläxa v. 31 | 2B2

 13. Yared skriver:

  jag behöver beätta om att resa.
  Hon åkte på semester förra vecka.då åkte de till en piats som heter vemdalen.den ligger Sverige.den ligger ganska Norge att det finns många berg i Vemdalen.så de kan skidor.Hon åkte din man och två barn.de varit tåg. de hade hit ett litet hus.där de bodde.hela dagen de åkte skidor och jåtte trörte på kvållen.når kom hem de åt middg sovar jåtte tidet.nesta dag de åkte skidor igen, de åkte till backa hem till stocholm

 14. Fatumah skriver:

  Hon åkte till semester . Åkte hon med hennes Man och deras två barn, åkte de med tåg dit till Vämdålen det var roligt om de ser många där till exampel finns berg, natur ,osv. hoppas åker jag till ett semester.

 15. Colombe skriver:

  Hej jag heter Colombe. jag kommer från Elfenbenskusten jag reste i sverige med min dotter den 2 januari 2019 jag kommer träffa min man vi bor tillsammans i en lägenhet. Mig och min dotter vi går i skolan vi lär svenska tala och skriva . Jag älskar Sverige, jag hoppas hitta ett bra jobb efter skolan. Jag vill arbeta som sjuksköterska

 16. Benedicta skriver:

  jag heter Benedicta, jag kommer från Nigeria , och jag kommer till Sverige i 2017 med min Dansk ex man i 2019 blev jag skild från min man. jag har flyter från Lysekil to Lund. jag vil lär Svenska fär det hjälper mig för att få ett jobb. jag vill arbeta i ett vårdhem .

 17. Mariana skriver:

  Jag vill prata om en resa som min familj och jag tog förra året till norra Sverige till Varmlands län .
  Det var några vänner som väntade på att vi skulle sitta med dem och spendera roliga tidar.
  Vi åkte till bergen , skogarna och sjön .
  Vi fångade fiske från sjön .
  Det var en mycket trevlig resa och vi återvände hem efter en vecka.

 18. Bisrat Beyene skriver:

  Den 2020/07/25. Jag ville brata om en resa. Jag reste förra väcka till Bollnäs.Jag hade en fest med mina kompisar.Festen var jätte fin och vi var jätte glada med varandra vi dansade och skrattade mycket.På festen fanns mycket människor och mycket mat.Maten var jätte söt och där fanns Eriteransk och Svensk mat.Och vi alla kompisar fikade och tittade affären och butiket och hälsade på mina familjen.Vi hade jätte fint tid med varandra.Jag köpte kläder och skor och lite Eriteransk mat och jag var jätte glad på resan. Mvh Bisrat Beyene.

 19. Anonym skriver:

  Jenny åkte tåg till vemdalen ďet är nära nirge hon reste med sin man ock sina tre barn och dem åkte skiddor.

 20. Manit Thongchoi skriver:

  jag har lyssnat på när Jenny berättade om sin resa till Vemdalen med sin man och sina tre barn och dom åkte skidor.

 21. Luba Mashko skriver:

  Jag och min man åkte till Öland på sommaren. Resan gjorde vi i husbil. Öland ligger på Östra sidan om Sverige. Öland är andra största ö i Sverige. Den finns en bro som går ifrån landskapet Småland till Öland. Bron är 6 kilometer lång. Öland är en mycket vacker ö med blommor, sten, vatten, fåglar och två fyrar. Öland 13 mil lång och 2 mil bred. Det var en mycket intressant och lärorik resa för mig som bara bott i Sverige 1 år.

 22. Luba Mashko skriver:

  Jag åkte på semester förra vecka. Då åkte jag till en plats som heter Vemdalen. Den ligger i Sverige. Den ligger ganska nära Norge. Den finns många berg i Vemdalen. Så man kan åka skidor där. Jag åkte ditt med min man och våra två barn. Vi åkte tåg och vi hade hyrt ett litet hus. Där vi borde och hela dagarna åkte vi skidor. Vi är jätte trötta på kvällen.
  Vi kom hem. Vi åt middag och somnade jättetidigt. Nästa dag åkte vi skidor igen och sen åkte vi tåg tillboka till Stockholm.

 23. Mohammad Nabi Rahimi. skriver:

  Vem åkte på ester förra veckan?
  Jag åkte till vemdalen.
  Vemdalen ligger Sverige nära ganska Norge.
  Jag åkte till skidor och leker jag.
  Vemdalen har många berg.
  Jag åkte tillbaka i Stockholm.

 24. Mohammad Nabi Rahimi. skriver:

  En resa.
  Jag åkte på semester förra veckan. Då åka jag till en plats som heter vemdalen.
  Det ligger i Sverige. Det ligger ganska nära Norge och det finns många berg. I Vemdalen så man kan åka skidor där.
  Jag åkte rot med min man och våra två barn.
  Vi åkte tåg och vi hade hyrt ett litet hus där .
  Vi bodde och hela dagarna åkte vi skidor och vi var jättetrött på kvällen när vi kom hem.
  Vi åt middag och somnade.

 25. Charlotte skriver:

  Jag hade en resa i en djurpark som är jättestor, och jag hade kul där hela dagen, jag tittade på djur som finns i djurparken, och åt glass.

  • Anonym skriver:

   Hej jag heter Adhanom Reda
   Jag åkte på semestr till Etiopien på flygplatsen.
   Med Min fru och min dotter har bor i Etiopien. Jag älskar min familj och jag tillbaka mina hem till Stockholm.

Lämna ett svar


31 visitors online now
3 guests, 28 bots, 0 members