Kategorier
Storlek L

Att sammanfatta en nyhet

Olga läste en nyhet i tidningen i måndags. Hon tyckte att nyheten var mycket intressant och ville berätta den för andra. För att göra det behövde hon sammanfatta nyheten.

Nyheten handlar om insekter som kan ta hand om våra sopor och bli en ny källa till djurfoder. Insekterna skulle äta sig feta på matavfall och sedan användas som mat till fisk, kycklingar och grisar.

Natalia och Olga diskuterar också vad man ska tänka på för att göra en bra sammanfattning. Materialet som pdf finns här: L19 Sammanfatta en nyhet

 

En film som också förklarar sammanfattningar finns här:

Share Button

7 svar på ”Att sammanfatta en nyhet”

Insekter
regenskogen försvinner men fisken finns i olika ställen i hela världen. dom använder fiskmjöl till soppor men det skadar miljö. en fjärde del av maten från affären slängs dom slänger miljon ton. Nu kan man lösa det med insekter som tar hand om soppor. Forskarna säger att det är bra lösning det är bra för båda miljö och hälsoproblem. Problemet är att det inte finns regler för hur man hanterar insekter så att dom inte smittas och allergi

Ny heter handlar om insekter och matavfall . De använder som mat djur. De återvinner som soja protein och fiskmjöl. Soja odlar i Brasilien bedrar att regnskog försvinner och fisk vatten på olika ställen i världen att fiska det. All mat att köpa i affärer slängs. Insekter skulle äta matavfall och sedan använder som mat till grisar,kycklingar och fiskar. Det nya källan och lösning. Men insekter kan äta matavfall och ska sitta oss elle blir vi allergi och det största problemet.

Nyheter berättade om insekter.flera ladet fiskar mat. De använder fiskmjöl till soppor men det skadar miljö.Regenskogen försvinner men fisken finns i olika ställen i hela världen.För att mat köpa i affärer människa.Fisk är bra för hälsa. All landet äter inte samma insekte.
Därför att kan oss äta mat kanske blir vi allergi

De diskutera om att insekterna har många fördelar för oss men måste används en bra plan är att en efterdyning.När insekter sitter på matavfall och det fastnar mat på fötterna så den förs till andra djur och för vankas till protein,liksom,fiskmjöl och sörja. Det är bra att sortera matavfall så man sänker ner kostnader .Hon sa också att insekterna kan sitta på människor och smita sjukdomar så finns också störa problem.

Nyheter handlar om insekter och matavfall att återvinner som soja och fiskmiljö men fisken mycket olika ställen i hela världen, All mat att köpa i affärer slängs. Insekter skulle äta matavfall och sedan använder som mat till grisar kyckling. Det är bra att sortera matavfall så man sänker ner kostnader det sa också att insekterna kan sitta på människor och smita sjukdomar så det finns störa problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 visitors online now
10 guests, 9 bots, 0 members