Kategorier
Storlek S

Vad ska du göra i helgen?

Snart är det helg! Vad ska du göra i helgen? Har du några planer?

”Vad ska du göra i helgen?” frågar Anika sin kollega Olga. Lyssna på podden för att höra vad Olga svarar.

 

Dagens podd som PDF finns här: S16 Vad ska du göra i helgen?

Share Button

27 svar på ”Vad ska du göra i helgen?”

Hej!

Jag vill veta varför de ändrar prepositioner i följande uttrycken:

– Vad ska du göra i helgen?
– Vad man kan göra på helgerna?

min mans syster Han bjuder vår på dotter
födelsedag På lördag. och på söndag
Jag har inget att göra . Men kanske jag ska gå
till stan. och jag ska laga god mat.

Hej . På lördag ska jag träffa med kompisar och ska äta god mat i restaurangen. På söndag ska jag handla mat och ska åka pulka med barn.

Rokaya A 28 januari 2021

Hej !
På lördag ska jag handla mat och städa jag lägenhet
Och tvätta kläder .
På lördag ska jag träffa mina vänner och ska jag promenera vid havet .

Det är på lördag som hennes dotter följde henne. Först på fredag måste hon städa huset och på lördag gör hon bröd och kaka .på söndag åker hon till Stockholm sedan sa hon jag vet inte jag kommer att gå lite promenera .Jag hoppas att vädret är bra.
Hej
På lördag vaknar jag halv sju och dricker en kopp kaffe sedan städer jag huset .jag badar köper mat och lagar mat
På söndag går jag promenad och träffar vänner tiiier på TV

Under helgen jag ska inte göra något speciellt viktigt utan bara vila och ta det lugnt. På lördag jag ska vara ute och träffas med vänner. Vi ska gå ut i stan och promenera lite, kanske köpa något som behövs hemma. Under söndagen så kommer jag att vara hemma under hela dagen. Städa i huset, träna och hålla på med mina hobbys, jag gillar kolla på filmer.

Jag ska städa huset och gå till restaurangen med min familj. Vi äter lunch. Det är på lördag. På söndag ska vi shoppa lite grönsaker, frukt och kött. Vi promenerar en bit eller går till Centrum Göteborg.

Hej!
På lördag åker jag och min fru till våra vänner,
Sedan bestämde vi oss för att gå till en restaurang.
Jag ska vara hemma på söndag,
Jag ska laga mat och tvätta kläder.

Hej!
På lördag åker jag och min fru till våra vänner,
Sedan bestämde vi oss för att gå till en restaurang.
Jag ska vara hemma på söndag,
Jag ska laga mat och tvätta kläder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 visitors online now
5 guests, 5 bots, 0 members