Kategorier
Storlek M

Vad gör du för att må bra?

I dagens podd intervjuar vi Anna, Rojina och Stalina. De berättar för oss om vad de gör för att må bra och till exempel hur ofta de tränar. Vi lär oss om att berätta hur ofta man gör något och ord som har att göra med hälsosamma och ohälsosamma vanor.

PDF-filen hittar du här: M48 Vad gör du för att må bra_

Share Button

76 svar på ”Vad gör du för att må bra?”

Hej!
Jeg heter Mari Tosha och vill jag berätta lite hur gjorde mig när mår bra.
På morgonen vaknade jag kl sex och duschade jag efter din drickande te med bröd.
Klockan sju åka jag till skolan på SFI.

Jag försöker att simma två gånger i veckan och prata med mina vänner på kvällen.Jag brukar sova minst 8,timma per natt .

Det här blir den sista podcast för mig eftersom jag kommer att lämna Sverige och jag är ledsen för att jag inte kommer att höra er längre och jag skulle saknar er.

Varma hälsningar till alla.

När vi tänker på hälsa, är kost och motion typiskt de första saker som kommer att tänka på. Men god hälsa handlar inte bara om den fysiska kroppen. Vårt sinne och kropp är sammankopplade och påverkar varandra oerhört.

Till exempel kan en stressig situation som orsakar negativa tankar leda till fysisk smärta eller sjukdom. Det är viktigt att upprätthålla en sund balans mellan ditt sinne, kropp och själ genom att ta hand om hela ditt själv, inklusive dina fysiska, mentala, emotionella och andliga behov.

Det finns många saker du kan göra i ditt dagliga liv för att uppnå övergripande välbefinnande. Här är 25 enkla sätt att börja odla en balans mellan själ och kropp.

1. Läs och lära dig ofta. Din utbildning ska inte sluta när du är ute av skolan. Öppna ditt sinne till nya möjligheter, övertygelser och intressen genom att läsa, ta onlinekurser, titta på dokumentärer och delta i workshops.

2. Meditera regelbundet. Meditation förbättrar minne, uppmärksamhet, humör, immunsystemfunktion, sömn och kreativitet. Allt som krävs är några minuter om dagen för att börja skörda fördelarna.

3. Öva yoga. Yoga är fantastiskt för din övergripande hälsa. Det hjälper dig att bygga styrka, samordning och flexibilitet medan du lugnar ditt sinne. Det omfattar också sinnet-kropp-själ-anslutningen.

4. Undvik att sitta i längre perioder. Försök att stå eller flytta när du arbetar, om möjligt. För mycket sittande är kopplat till hjärtsjukdomar, diabetes och en förkortad livslängd.

5. Få minst 15 minuter med måttlig till snabb träning varje dag. Bor nära jobbet? Gå eller cykla på fina dagar. Övning är viktigt för hjärthälsa, fysisk uthållighet och humör.

6. Spendera tid ute. Nu är den perfekta tiden på året för vandring, båtliv, picknick, utomhussporter, foder för vilt mat, camping och mycket mer!

7. Lägg till fler växtbaserade livsmedel till din kost. Att äta massor av grönsaker och frukt kan hjälpa till att förhindra kronisk sjukdom. Handla din lokala bondens marknad för färska, säsongsbetonade produkter.

8. Bli involverad i en frivillig organisation eller aktivistgrupp. Använd din röst eller dina talanger för att göra något bra i världen. Vi är alla anslutna, och det är otroligt att uppleva den anslutningen när vi arbetar mot ett gemensamt mål.

9. Bränn dina passioner. Lägg åt sidan en gång varje dag för att göra vad som gör din själ lycklig. Många av oss arbetar så mycket att vi glömmer hur bra det är att måla, dansa, göra musik, skriva, trädgård eller simma.

10. Lyssna på musik ofta. Och sjunga med eller dansa!

11. Var tacksam. Ta lite tid varje dag för att skriva eller tänka på saker du är tacksam för, som familj, vänner, husdjur, mat, skydd, hälsa eller naturens skönhet.

12. Var snäll mot alla. Detta inkluderar dig själv!

13. Få tillräckligt med sömn varje natt. Och kom ihåg att du aldrig är för gammal för tupplurar.

14. Avgifta din skönhetsrutin. Byt till naturliga produkter.

15. Få hårda kemiska rengöringsmedel ur ditt hus. Handla gröna rengöringsmedel, eller gör din egen.

16. Hitta en karriärväg som är meningsfull för dig. Chase dina drömmar, inte rikedomar.

17. Släpp av de små sakerna. Om något inte spelar någon roll i morgon, låt det inte förstöra idag.

18. Sakta ner. En liten vila och avkoppling när du brukar spendera mycket tid på språng kan komplettera ditt sinne och kropp.

19. Stoppa folk tilltalande. Det finns en skillnad mellan att vara snäll och att vara en dörrmatta. Om du spenderar för mycket tid oroa dig för vad andra kommer att tänka, kommer du att förlora dig själv och sluta känna dig eländig.

20. Klipp ut stora stresskällor ur ditt liv. Detta inkluderar onödiga utgifter, röran, ett jobb som du hatar eller ohälsosamma relationer.

21. Undvik skvaller och drama. Att döma dina grannar och medarbetare gör dig inte överlägsen; det gör dig bara svår att lita på.

22. Skratta ofta. Om du tar livet på allvar, kommer du att sakna många bra tider.

23. Resa och lär dig om andra kulturer. Gör så mycket som möjligt!

24. Förlåt dig själv för dina tidigare misstag. Lär av det förflutna, men låt det inte förstöra dig.

25. Välja naturliga lösningar när du kan. Med hjälp av en holistisk vårdpraktiker kan örter, rätt mat och eteriska oljor vara mycket helande och ha färre farliga biverkningar än de flesta läkemedel

Hej! Jag heter Sofiya. Jag gör för att må bra jag äter nyttig mat t ex. Frukt och grönsaker och jag dricker mycket vatten. Ibland jag äter gudis. Alltid promenerar jag på kvällen. Jag simmar med min familj ett gång på veckan och jag leker med min son. På helgen gör jag träffa med min granne dricker kaffe eller te och prata mycket varandra ,jag tittar på tv och jag lagar mat. Alltid prata jag telefon med min mamma. När pratar jag med min mamma jag mår bra också. Jag saknar mycket min mamma.

för att jag mår bra gillar jag spela fotboll och tränar jag på helgerna .
Jag också gå ut min mina kompisar för att promenera dricka kaffe skoja med varandra så blir jag väldigt bra .

För att mår bra, jag brukar lyssnar på bra kristian musik. jag känna att det är viktigt att gå ut och ta en promenad. Jag pratar med min bästa vän och häller ut mitt sinne. Ett friskt sinne är en frisk kropp. Därför om jag vill ha en skarp hjärna och avslappnad kropp jag tänka att det är bra att dricka och äta brat. Jag ber också oftast till Gud för att alltid ge mig frid.

vad gör jag för att må bra?
jag gillar promenera när det är soligt, eller kopplar jag av på balkongen och solar mig . Solen är mycket bra och får mig att bli i gott humör. jag gillar att springa med min hund ute också. ibland jag tycker om att tita på marockanska kanaler på internet när saknar jag mitt land. å andra sidan gillar jag att odla växter, jag har odlat många redan som persilja, basilika, dill, koriander, sallad och mynta. att mår bra för mig det är så lätt ibland , bara genom att titta på komedi filmer eller serier.

Jag vill träna på gym och cyklar för att jag mår bra.Jag vill läsa och skriva på svenska för att jag mår bra. Jag vill äta också grönsocker för att jag mår bra.

Igår tog jag och mina döttrar en lång promenad nära centrum och vi satt ute länge eftersom det var jätte vacker väder .
Vi hade jätte kul tillsammans och ful av humör , tack vara solen .

Mohamed yussuf says:
20 maj, 2020 at 09:21
Jag vill träna på gym och cyklar för att jag mår bra.Jag vill läsa och skriva på svenska för att jag mår bra. Jag vill äta också grönsocker för att jag mår bra.

Svara

VAD GÖR DU FÖR ATT MÅ BRA?
Jag reste till en fint land en gång om året men det mycket annat som är viktig för att må bra ,

Vad gör du för att må bra?
Jag laga mat och bjuder mina vänner till mitt hem, jag träna karate tre till fyra gången per vecka och jag gillar att kollar serien.
Det tycker jag är bra.

Vad gör du för att må bra?
Jag försöker att äta bra mat och grönsaker och frukt och dricker inte cola och juice.
Jag går ut och promenerar och jag sitter vid sjön och försöker att tänka inte så mycket.
Ibland ringer jag till mina kompisar och träffar de och fickar tillsammans för att må bra.

vad gör jag för att må bra?
Jag gör min favoritmåltid och tittar sedan på mitt kulturprogram eller läser min bok. Det finns några goda och kärleksfulla vänner till mig som jag går till för att prata och dricka kaffe och sedan gå bland träden i skogen.

Bunrat skriver vad gör jag att jag mår bra? Jag gör det städar hemma för att göra finns hus och läser svenska med dator. Ibland jag har barn veck

Hej heter jag Redwan bor med familjen i Gottsunda jag mår bra brukar jag promenera tjälv och tillfället simma, ofta går till parken med familjen

Hej

För att mår bra
Jag brukar träna minst två gånger i veckan
Och sova bra i försöker äta bra mat gå ut och promenera med min son
Det gör jag att mår bra men ibland följer jag dem inte den här säker känner jag inte bra

Hej, jag heter Hafsa, så att jag mår bra i vila, jag äter hälsosam mat, jag har hållit mig borta från allt som skadar min hälsa, jag går varje dag 30 minuter på morgonen och gör mina läxor och älskar att titta på filmer

Jag mår bra av att träffa mina kompisar och dricka Tea. Med dem och jag gillar att gå på en prominad jag känner mig trygg av min familj käns bra

Jag mår bra av att träffa mina kompisar och dricka Tea. Med dem och jag gillar att gå på en prominad jag känner mig trygg av min familj käns bra

Jag försöker alltid att anpassa mig efter hur jag mår i själen.för mig är själen avgörande för hur jag mår bra kroppsligt fysisk .men samtidigt så måste jag må bra fysisk för att må bra i själen.
På kvällarna brukar jag använda min mobil och dator i sängen precis innan jag ska gå och lägga mig. Det gör att jag får det svårare att somna. Därför borde jag lägga ifrån mig mobilen och datorn när jag ska sova. Som sagt, kroppen och själen hör ihop. Att må bra i kroppen gör att man mår bra i själen, och vice versa tvärtom. 6

Majed Anbar, för att mår bra måste jag sova tidigt och väckna tidgt.Jag brukar att äta hem mat. Menar jag att inte äter snäppmat .

De brättar alla dagar. de brätta alla mat och nytt mat och gammal mat.
De träffa vännar sig. De brättar på fritid. De äta godis en dag i veccka
De brätta halsa. Hon går/gick på gym De är tre pesron
Hon brukar gå på gym. De är grop vännar. De är glad och sgrätar

För att jag mår bra brukar jag tränna i gymmet fyra gångar i veckan även om jag ibland är trött efter jobb. Jag försöker att sova minst 8 timmar varje dag också och jag tror att det hjälper så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 visitors online now
12 guests, 8 bots, 0 members